وردپرس چیست؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا متشکل از قالب¬‌ها و پوسته¬‌های بسیار متنوع است که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می¬‌گیرد، شما با استفاده از این سیستم بدون داشتن مهارت برنامه‌¬نویسی می‌¬توانید انواع سایت ها را به راحتی راه‌اندازی کنید.
تاریخچه وردپرس
مت مولنوگ پایه‌گذار و موسس وردپرس است که در 27 مِی سال 2003 آن را به صورت رسمی عرضه کرد، نرم‌افزار کدبازی که در ابتدا به طور گسترده از سوی وبلاگ نویسان برای نوشتن وبلاگ مورد استفاده قرار می گرفت اما حالا با گذشت چند سال از انتشار آن و بروزرسانی های مختلفی که در آن ایجاد شده و از طرفی همان انعطاف پذیری که در بالا به آن اشاره شد قادر خواهید بود تا علاوه بر وبلاگ با استفاده از افزونه ها و طراحی های اختصاصی در پوسته های وردپرس هر نوع وبسایتی را با آن راه اندازی کنید.
دلیل محبوبیت وردپرس چیست؟
چون شما با استفاده از این سیستم می‌توانید بدون کد نویسی و هیچ تخصص خاصی سایت خود را راه‌اندازی کنید. همین‌طور این امکان را دارید که کار با این سیستم را در زمان بسیار کوتاهی یاد بگیرید، چرا که استفاده از این سیستم بسیار راحت می‌باشد. همچنین با استفاده از وردپرس دیگر نیازی به استخدام یک فرد برای پشتیبانی سایتتان ندارید و خود به‌تنهایی می‌توانید سایتتان را مدیریت کنید.درصورتی‌ که اگر بخواهید برنامه‌نویسی سایت و طراحی وب را آموزش ببینید نیازمند صرف هزینه و زمان بسیار زیادی هستید. بنابراین با استفاده از سیستم‌¬های مدیریت محتوا شما قادر خواهید بود سایت‌های داینامیک (پویا) را با صرف کم‌ترین هزینه و پایین‌ترین زمان راه‌اندازی کنید.
چرا وردپرس؟
اما چرا وردپرس؟ وردپرس بهترین و پرطرفدارترین سیستم مدیریت محتوای جهان است و البته از همه مهم‌¬تر رایگان بودن وردپرس است. سایت‌های بزرگی همچون فیسبوک و CNN از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می‌کنند.

وردپرس بخاطر دلایلی همچون رایگان بودن، طراحی بسیار راحت و آسان با آن، جعبه ابزار قدرتمند، انعطاف‌پذیری بالا، بروزرسانی دائمی، نیاز نداشتن به کد نویسی بسیار محبوب و پرطرفدار است به‌طوری که بیش از 60 میلیون وب‌سایت با وردپرس طراحی شده‌اند.
انواع و اقسام وبسایت ها !
با استفاده از وردپرس میتوانیم انواع مختلفی از وبسایت ها را راه اندازی کنیم که از جمله آنها :
• ساخت فروشگاه آنلاین
• ساخت سایت آموزشی
• ساخت وبلاگ شخصی
• ساخت وب‌سایت‌هایی برای معرفی کسب‌وکار
• ساخت سایت سفارش پروژه
• ساخت سایت نمونه کار و رزومه
• ساخت وب‌سایت‌های کاریابی
• ساخت وب‌سایت شخصی
• ساخت سایت پادکست
• ساخت و راه‌اندازی سایت خبری
• ساخت و راه‌اندازی سایت شرکتی
• ساخت سایت فیلم آنلاین و موسیقی
و … می توان اشاره کرد.
تفاوت وردپرس با زبان های برنامه نویسی:
اصلی ترین و شایع ترین تفاوت میان وردپرس با زبان های برنامه نویسی در کدنویسی آنها می باشد.وردپرس به دلیل CMS بودن خود دارای کدهای آماده می باشد و زحمت ما را از نوشتن کد کم کرده است اما زبان های برنامه نویسی,صفر تا صد کدنویسی با خودمان است و خودمان کدها را می نویسیم. از دیگر تفاوت ها می توان به راحت بودن وردپرس,آسان بودن,سرعت در فراگیری آن,سرعت در طراحی سایت نسبت به طراحی سایت با کد نویسی,کیفیتی مشابه با طراحی سایت با کد زنی و طراحی سایت در مدت زمان بسیار کوتاه تر اشاره کرد.
طراحی سایت با وردپرس
سیستم های مدیریت محتوای زیادی وجود دارند که کار طراحی سایت را برای ما راحت کردند یکی از این سیستم ها cms وردپرس است.یک سیستم بسیار قوی برای طراحی سایتمان.وردپرس در واقع یک cms متشکل از انواع قالب ها و افزونه های رایگان و پولی می باشند که ما با افزودن آن ها,سایتمان را قوی¬تر,زیبا¬ترو بروزتر میکنیم.ما با استفاده از وردپرس می¬توانیم وبسایت دلخواهمان را بدون کدنویسی و زبان های برنامه نویسی بالا بیاوریم.
مهارت برنامه نویسی مسعله ایست که تا مدت ها باعث شده بود که مردم رویای داشتن یک وبسایت خوب را از سر خود بیرون کنند چرا که برای ساخت سایت نیاز به کدنویسی بود ولی امروزه با وجود cms ها این امکان وجود دارد تا افراد خودشان وبسایت شان را بدون کدنویسی به راحتی برپا کنند.
البته ما می توانیم از مهارت برنامه نویسی در امر طراحی سایت حتی با وردپرس نیز استفاده کنیم با استفاده از کدنویسی در وردپرس موجب شخصی سازی وبسایت می شویم و می توانیم هر امکانی را به سایتمان اضافه کنیم.
وردپرس + html css
با استفاده از زبان های مربوط به طراحی وبسایت یعنی html css,JS,php می توانیم وبسایت هایمان را شخصی سازی کنیم. در واقع وردپرس با این زبان ها مکمل می شود.
متن باز بودن وردپرس
منظور از متن باز¬بودن وردپرس همان کدنویسی است که در آن انجام می دهیم تا آن را شخصی سازی کنیم. وردپرس یک cms بسیار منعطف است که در آن امکان انجام خیلی کارها از جمله همین کدنویسی وجود دارد
امنیت وردپرس
یکی از اصلی ترین بحث ها در طراحی سایت بحث امنیت است وردپرس هم از این قضیه مستثنی نیست و از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.آمار و ارقام نیز این مساله را تایید میکند چرا که اگر غیر این بود این همه کاربر نداشت.
یک سری راهکار برای بالابردن امنیت سایت :
1- بروزرسانی مداوم وردپرس
وردپرس مدام در حال آپدیت شدن هست و تیم توسعه مدام قابلیت های جدیدی به آن اضافه میکنند و باگ های آن را از بین میبرند پس باید تو اولین فرصت نسبت به آپدیت آن اقدام کنیم
2- بکاپ گیری منظم وردپرس
بعد از هک شدن یک سایت اینترنتی معمولا کدهای مخرب وارد آن میشوند و در اکثر مواقع ما متوجه این موضوع نمیشویم بنابراین توصیه میشود هر یک الی دو هفته یکبار از کل مطالب سایتتان بکاپ بگیرید
3- استفاده از رمز عبور قوی
اکثر نفوذ و هک هایی که در سایت ها اتفاق می افتد به دلیل عدم استفاده از رمز عبور قوی میباشد نه تنها در وردپرس بلکه برای ورود به هر بخش ما نیازمند یک رمز قوی هستیم
4- تغییر رمز عبور
حتی اگر رمز عبور شما یک رمز قوی باشد باز هم توصیه میشود هر چندوقت یکبار نسبت به تعویض آن اقدام کنید
برای راه اندازی سایت با وردپرس به چه چیزهایی نیاز است؟

1-هاست:
هاست ها فضای میزبان یا به بیانی دیگر فضایی است که اطلاعات سایت ما اعم از عکس,فیلم,متن,موزیک و … در آن قرار میگیرد که بسته به سایتی که داریم هاست مناسب مان را انتخاب میکنیم
خود خرید هاست نیز یک سری معیارها از جمله مقدار ram و cpu,پهنای باند هاست,معتبر بودن فروشنده و … دارد
2-دامنه:
آدرس اینترنتی یا URL سایت ما می باشد.بسته به وبسایتی که داریم نوع آن را مشخص میکنیم
دامنه ها انواع مختلف با قیمت های مختلفی دارند
3-افزونه
افزونه,پلاگین و در واقع فایل های نصبی می باشند که امکانات و ویژگی های جدیدی را به سایت ما اضافه و آن را کامل تر میکنند
بسته به نوع وبسایت هایمان افزونه مورد نیاز را دانلود و نصب میکنیم به طو مثال وبسایت های فروشگاهی از افزونه ووکامرس استفاده میکنند
4-قالب
قالب ها تم یا همون پوسته ,بدنه اصلی سایت ما می باشد که در سایتی با سایت دیگر متفاوت است.
درواقع لباس سایت ما می باشد.

این 4 مورد اصلی ترین و بیسیک ترین مواردی هستند که برای برپایی یک وبسایت جدید الزامی هستند.
قیمت وردپرسوردپرس یک سیستم open source)) است. یعنی سازنده این سیستم تمام کدها را به صورت کاملا رایگان در اختیار عموم مردم قرار می دهد که در نتیجه به معنی رایگان بودن وردپرس می باشد.
هزینه طراحی سایت با وردپرس نسبت به طراحی سایت با کدنویسی بسیار کمتر است چرا که استفاده از وردپرس کاملا رایگان است و نیازی به پرداخت هیچ هزینه ای نیست البته این واسه زمانیست که شما خودتان بخواهید سایتتان را راه اندازی کنید در غیر این صورت باید کار طراحی سایتتان را بدست متخصصان وردپرس بسپارید و برای آن هزینه بپردازید. البته بجز وردپرس مواردی وجود دارند که شما باید برای آن ها هزینه کنید یعنی هاست,دامنه,قالب,افزونه و … که در قسمت بالا توضیح دادیم.
سرعت وردپرس
سرعت لودشدن صفحات همیشه یکی از مساعل بسیار مهم در امر طراحی سایت بوده و طراحان سایت همیشه به دنبال راه کارهایی برای بالابردن سرعت آن هستند.
کند بودن سرعت لود شدن وب‌سایت شما نه تنها باعث می‌شود کاربر به‌راحتی صفحه شما را ترک کند بلکه رتبه شما یا همان سئو سایت شما را در گوگل کاهش می‌دهد؛ که درنتیجه این موضوع باعث کاهش فروش محصولات شما و یا کاهش بازدیدکنندگان می‌شود. درواقع کاربر بدون توجه به اینکه ممکن است مطالب مفید و یا مطابق با نیاز خود را در سایت شما پیدا کند تصمیم به ترک وب‌سایت می‌کند. پس علاوه بر موارد دیگری که در اولویت قرار می‌دهید سرعت سایت را نیز جزء مهم‌ترین بخش کار خود بگذارید.
به طور میانگین یک کاربر حداقل دو ثانیه وقتش را صرف بارگیری یک صفحه می¬کند و اگر آن صفحه بارگذاری نشد به سراغ سایت دیگری می رود و آن صفحه را ترک میکند که این کار نرخ پرش سایت را افزایش می دهد.
(bounce rate) نرخ پرش:
به تعداد کاربرانی که بر روی سایت شما کلیک می کنند و قبل از لودشدن صفحه, آن را ترک و به سراغ سایت دیگری می روند گفته می شود.
نرخ پرش معمولا به دو معناست. یا سایت شما سرعتش پایین است و یا به معنای ضعیف بودن محتوای سایت شما می باشد که با بررسی نرخ پرش سایت می توانید سایت خود را بهبود ببخشید.
نصب وردپرس
نصب وردپرس به دو صورت است:
1-نصب بر روی محیط شبیه ساز
محیط های شبیه سازی همچون xampp وwamp وجود دارند که ما می توانیم سایتی را به صورت آفلاین بر روی آن برای تمرین و تست بالا بیاوریم.
2-نصب روی هاست اصلی
در این حالت وردپرس روی هاست و دامنه اصلی ما به صورت آنلاین ساخته می¬شود
نصب وردپرس بسیار راحت است و هر فردی می تواند وردپرس را در عرض کمتر از چند دقیقه بالا بیاورد و بعد از آن نیز با استفاده از قالب ها و افزونه های مختلف آن را طراحی کند.
به روزرسانی وردپرس و بکاپ گیری
تیم توسعه‌دهنده سیستم مدیریت محتوای وردپرس، این سیستم را به‌طور منظم و در فواصل زمانی مختلف به‌روزرسانی می‌کنند و نسخه جدید را به‌صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند. یکی از فواید این به‌روزرسانی‌ها علاوه بر این‌که ویژگی‌های جدیدی را به شما ارائه می‌دهد این است که سطح امنیت سایت شما را بالا می‌برد. پس با استفاده از وردپرس شما همیشه با یک سیستم به‌روز با کمترین میزان باگ کار می‌کنید. پس از آپدیت شما باید یک بکاپ و نسخه پشتیبان هم از نسخه جدید وب سایتتان تهیه بفرمایید.
شروع کار با وردپرس
وردپرس قوی ترین سیستم مدیریت محتوای حال حاظر را دارد. علاوه برآن بازار بسیار گرم و خوبی دارد شما می توانید با یادگیری وردپرس به راحتی برای خود و یا دیگران وب سایت طراحی کنید و از این راه پول دربیاورید.

 

 

یک نظر در مورد “وردپرس چیست ؟

  • Author's gravatar
    محسن امینی 27ام مهر 1401 , 8:50 ق.ظ

    مقاله خیلی خوبی در مورد وردپرس نوشته اید امیدوارم مقالات بیشتری بزارید و وردپرس رو آموزش بدید.

    پاسخ

ارسال پاسخ